Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват на тънки филийки по дължина и се слагат в купа с подсолена вода за около половин час, за да се премахне горчивият им сок.
Подсушават се, изпържват се в сгорещено олио и слагат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Чушките се изпичат, обелват, почистват от семки и нарязват на дребно. Слагат се в тиган с малко олио и запържват.
Към тях се добавя нарязан на дребно домат.
Зеленчуците се готвят, като периодично се разбъркват, докато се поизпари водата в тях.
Тогава се прибавят разбитите яйца и натрошено сирене. Когато миш-машът е готов, се овкусява с черен пипер и нарязан на дребно магданоз.
В края на всяко парче патладжан се слага малко от чушките с яйца и сирене, след което се навива на рулце.
Патладжанените рулца се нареждат в тавичка, а върху всяко се поставя по парченце сирене скаморца.
Тавичката се слага във фурна и ястието се запича за кратко или докато се разтопи сиренето скаморца.
Определено ще ви харесат тези патладжанени рулца с чушки и сирене.