Начин на приготвяне
Патладжаните се белят, режат се ленти и се посоляват.
Оставят се осолени за около 30 минути. След това се измиват, подсушават се с кухненска хартия и се поставят в тава за печене върху хартия за печене.
Намазваме патладжаните със зехтин и печем на 200 градуса.
В тиган задушаваме в зехтин, добавяме доматен сос и разбъркваме. След като заври, сипваме 200 мл готварска сметана и пак разбъркваме. Оставяме така за 2- 3 минути да покъкри соса и изключваме.
Добавяме босилек и магданоз към соса. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Сипваме соса в тавичка. Навиване патладжанените рулца, като ги намазваме с топено сирене с подправки и парче тофу.
Поставяме навитите рулца в тавичката със соса и слагаме във фурната да се пече. Печем на 180 градуса за 20 минути.
Така приготвените патладжанени рулца сервираме с поръсен пресен босилек и магданоз.
Патладжанените рулца с доматено-сметанов сос са готови.