Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Патладжанени рулца с чушки и сирене

Патладжанени рулца с чушки и сирене

Патладжанени рулца с чушки и сирене
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Определено ще ви харесат тези патладжанени рулца с чушки и сирене"

Необходими продукти

  • патладжан - 2 бр.
  • чушки - 6 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • олио
  • черен пипер - 3 щипки смлян
  • магданоз
  • скаморца - сирене (или моцарела)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на тънки филийки по дължина и се слагат в купа с подсолена вода за около половин час, за да се премахне горчивият им сок.

Подсушават се, изпържват се в сгорещено олио и слагат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Чушките се изпичат, обелват, почистват от семки и нарязват на дребно. Слагат се в тиган с малко олио и запържват.

Към тях се добавя нарязан на дребно домат.

Зеленчуците се готвят, като периодично се разбъркват, докато се поизпари водата в тях.

Тогава се прибавят разбитите яйца и натрошено сирене. Когато миш-машът е готов, се овкусява с черен пипер и нарязан на дребно магданоз.

В края на всяко парче патладжан се слага малко от чушките с яйца и сирене, след което се навива на рулце.

Патладжанените рулца се нареждат в тавичка, а върху всяко се поставя по парченце сирене скаморца.

Тавичката се слага във фурна и ястието се запича за кратко или докато се разтопи сиренето скаморца.

Определено ще ви харесат тези патладжанени рулца с чушки и сирене.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: