Патладжанени кюфтета с чушки

07/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Насладете се на тези чудесни зеленчукови кюфтенца. Задължително поднесете със сос по желание"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 голяма, червена
  • пресен лук - 3 перца (само зелената част)
  • яйца - 1 брой
  • патладжани - 2 големи
  • галета - около 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • копър
  • олио
  • сол
  • За соса
  • чесън - 2 скилидки (пресовани)
  • кисело мляко - 250 грама
  • копър
  • майонеза - 2 лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо изпечете патладжаните и чушките на грил тиган или обикновен тиган. Охладете и ги обелете. Отцедете за кратко върху кухненска хартия.

В купа сипете наситнените копър, чесън и лук. Добавете и ситно нарязаните чушка и патладжани. Чукнете в сместа яйцето, овкусете със сол и разбъркайте.

Добавете от галетата, за да се получи гъста смес. Оставете я да почине в хладилник за 10-тина минути.

Загрейте в тиган малко олио. Гребвайте с лъжица от сместа и сипвайте в тигана. Леко притиснете и изпържете зеленчуковите кюфтета на умерен огън.

Щом се запържат от едната страна, внимателно ги обърнете и от другата. Сервирайте с чеснов сос или сос по избор.

Патладжанените кюфтета с чушки са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: