Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле с боб - Бурания

Кисело зеле с боб - Бурания

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Кисело зеле с боб - Бурания1 / 3
03/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6-7
"Колко култови ястия от Българската кухня може да изброите, освен, разбира се, великолепната Бурания"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кисела зелка
  • боб - 500 г
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 2 броя сухи
  • олио - 150 мл
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте праза и го запържете в сгорещено олио до омекване. Прибавят се стритите чушки, поръсва се с червен пипер и се разрежда с бульон от сварения боб.

Прибавете накълцаното кисело зеле и при нужда още малко течност. Прехвърлете в тава и оставете да се задушава, докато зелето омекне.

След това се добавят сварения боб, сол, джоджен и чубрица. Разбъркайте и върнете във фурната за още 15 минути.

Рейтинг

4.6
58
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Вкусно...!
04.04.2023 08:10
Албена Асенова
Албена Асенова
Буранията не е ли каша с лапад?
05.05.2016 00:10
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Изглежда апетитно, но киселото зеле на вен лично не ми допада много.
05.05.2016 00:06
maria
maria
много вкусно стана,аз когато готвя кисело зеле слагам и ким, понеже обогатява вкуса му! благодаря за чудесната рецепта!
02.05.2015 20:40
Бай Иван
Бай Иван
Роден съм в Пловдив и до 7-годишен живяхме със семейството ни в града на тепетата. Израснах в т. нар. "гладни години" след войната и тогава БУРАНИЯТА беше разкош на трапезата. Обичам и стар фасул, и кисело зеле, но комбинацията е нещо незаменимо в "репертоара" на постните гозби! И до днес (вече съм на 74 години) съм истински доволен от обед с бурания!
09.01.2015 14:34
6
Ива
Ива
Това не е бурания. Бурания наричат яйцата по панагюрски (яйца на очи върху кисело мляко със счукан чесън в него.).
21.10.2014 14:38
9