Начин на приготвяне
Измийте картофите и ги поставете в подходящ съд да се сварят (без да се белят предварително).
Докато са още топли - обелете картофите и ги намачкайте със сол на вкус и олио да получаване на приятно картофено пюре.
Запържете чушката, обелете и нарежете на дребно, кренвирша също нарежете ма дребни кубченца.
Започнете да оформяте картофени кюфтета, като по средата сложите плънката - малка част кренвирш и чушки и дооформите кюфтетата.
Изпържете ги в загрято олио, което да ги покрие поне половината от тяхната височина. Извадете върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина.
Ако не ги желаете изпържени в олио, можете да ги изпечете за 180 градуса фурна за около 10-15 минути или до желан от вас загар. Ако изберете печени картофени кюфтета, също ще останете доволни!
Поднесете тези прекрасни кюфтета с изненада със свежа салата по избор.