Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Лаврак в гювеч с бешамелов сос

Лаврак в гювеч с бешамелов сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Лаврак в гювеч с бешамелов сос1 / 2
27/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Няма как да сбъркате - най-вкусният лаврак, който сте опитвали някога"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г, печурки
  • лаврак - 4 бр. филе
  • галета - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - за пържене
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • За соса
  • брашно - 1 ½ с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • масло - 25 г
  • кашкавал - 1 ч.ч., настърган
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме солта с галетата и в нея овалваме рибните филета. Изпържваме ги в загрят зехтин и ги нареждаме в гювеч.

Лука нарязваме на шайби. Чесъна обелваме и нарязваме на ситно.

Измиваме гъбите във вода, в която сме сложили лимонов сок. Изцеждаме ги от водата и ги нарязваме на ивици.

Изчистваме чушките от семките и ги нарязваме на ситно. Доматите обелваме и нарязваме на кубчета.

В загрят зехтин запържваме за кратко лука и чесъна, добавяме доматите и чушките, овкусяваме със сол и черен пипер и изсипваме сместа върху рибните филета.

За соса:

Разстопяваме маслото и в него запържваме брашното до порозовяване, добавяме малко по малко млякото, разбъркваме до леко сгъстяване и добавяме сол и черен пипер.

Изсипваме соса върху рибата и върху него слагаме рендосания кашкавал.

Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса до зачервяване.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: