Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено шпиковано свинско месо

Печено шпиковано свинско месо

Печено шпиковано свинско месо
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Насладете се на печеното шпиковано свинско месо, гарнирано с вкусни печени картофки"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • моркови - 1/2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 5 зърна
  • сол
  • горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • картофи - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и подсушава. От горната страна месото се нарязва на решетка, като не се реже много дълбоко.

Морковът се обелва и измива. Нарязва се на жулиенчета. Чесънът се обелва. Ако скилидките са по-големи, се нарязват на 2.

От долната страна на месото се правят дупки и се забиват парченцата моркови и чесън.

Правят се и по-малки дупчици за зърната черен пипер.

В дълбока чиния се слагат горчицата и соевият сос. Разбъркват се добре. Месото се намазва добре с получената смес и в разрезите от горната страна.

Слага се в йенско стъкло. Поръсва се със сол и черен пипер. Залива се с виното. Добавя се още 1 1/2 вода. Слага се капакът на йенското стъкло.

Пече се в предварително загрята фурна на 220°C за 40 минути. През това време картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки.

Добавят се в съда и се посоляват. Пече се апетитното свинско на фурна се още 40 минути на 180°C, като малко преди да се изкара от фурната, се маха капакът, за да се запече месото.

Насладете се на печеното шпиковано свинско месо, гарнирано с вкусни печени картофки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: