Начин на приготвяне
Месото се измива и подсушава. От горната страна месото се нарязва на решетка, като не се реже много дълбоко.
Морковът се обелва и измива. Нарязва се на жулиенчета. Чесънът се обелва. Ако скилидките са по-големи, се нарязват на 2.
От долната страна на месото се правят дупки и се забиват парченцата моркови и чесън.
Правят се и по-малки дупчици за зърната черен пипер.
В дълбока чиния се слагат горчицата и соевият сос. Разбъркват се добре. Месото се намазва добре с получената смес и в разрезите от горната страна.
Слага се в йенско стъкло. Поръсва се със сол и черен пипер. Залива се с виното. Добавя се още 1 1/2 вода. Слага се капакът на йенското стъкло.
Пече се в предварително загрята фурна на 220°C за 40 минути. През това време картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки.
Добавят се в съда и се посоляват. Пече се апетитното свинско на фурна се още 40 минути на 180°C, като малко преди да се изкара от фурната, се маха капакът, за да се запече месото.
Насладете се на печеното шпиковано свинско месо, гарнирано с вкусни печени картофки.