Начин на приготвяне
Измиваме месото, осоляваме го и правим няколко прореза в свинския бут, като поставяме във всеки прорез обелени и измити, скилидки чесън.
Поставяме месото в плик и го заливаме с бирата и зехтина. Поръсваме отгоре му черен пипер, червен пипер, чубрица и магданоз.
Затваряме плика със свинското и го слагаме върху тава за печене заедно с картофите, които оставяме цели и необелени (предварително измити).
Печем в предварително загрята до 170-160 градуса фурна за около 2-3 часа, до готовност на месото. От маринатата правим сос в съд на котлон, като добавяме в нея 1 и 1/2 с.л. брашно, бучка масло и лимон.
Поднасяме шпикованото свинско в плик, нарязано на филета, залято със соса, заедно с изпечените картофчета, в които слагаме масло. Да Ви е вкусно!