Шпиковано свинско в плик

EvgeniaEvgenia
Новак
421611k
Шпиковано свинско в плик
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Поднасяме шпикованото свинско в плик, нарязано на филета, залято със соса, заедно с изпечените картофчета, в които слагаме масло. Да Ви е вкусно!"

Необходими продукти

  • свински бут - 1 кг
  • картофи - 3 бр.
  • бира - 250 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • зехтин - 50 мл
  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
  • масло
  • чесън - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото, осоляваме го и правим няколко прореза в свинския бут, като поставяме във всеки прорез обелени и измити, скилидки чесън.

Поставяме месото в плик и го заливаме с бирата и зехтина. Поръсваме отгоре му черен пипер, червен пипер, чубрица и магданоз.

Затваряме плика със свинското и го слагаме върху тава за печене заедно с картофите, които оставяме цели и необелени (предварително измити).

Печем в предварително загрята до 170-160 градуса фурна за около 2-3 часа, до готовност на месото. От маринатата правим сос в съд на котлон, като добавяме в нея 1 и 1/2 с.л. брашно, бучка масло и лимон.

Поднасяме шпикованото свинско в плик, нарязано на филета, залято със соса, заедно с изпечените картофчета, в които слагаме масло. Да Ви е вкусно!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: