Начин на приготвяне
Измитите ябълки разрежете на четвъртинки, почистете ги и всяко парченце разрежете отново на четири, сложете ги в чиния, полейте ги с лимоновия сок, поръсете ги с лимоновата кора и ги оставете да отлежат 10 мин.
Измийте телешкото месо, подсушете го с домакинска хартия, натрийте го с индийското орехче, черен пипер и сол, направете дълбоки разрези в него и го шпиковайте с ябълките.
Поставете го в тава, поръсете го с канелата, полейте го с 3 с.л. олио и го сложете в загрята до 175 градуса фурна да се пече 40 мин.
Извадете месото, поръсете го с брашното и останалото олио и го печете още 15 мин.
Налейте червено вино в тавата, намалете фурната до 150 градуса и печете ястието още 10 мин.
Нарежете печеното телешко на филийки, разпределете го в чинии и го сервирайте, докато е още горещо.