Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнена кокошка с гъби и ориз

Пълнена кокошка с гъби и ориз

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k655
Пълнена кокошка с гъби и ориз1 / 2
26/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Приготвената с много мерак пълнена кокошка, ще бъде изядена с много апетит от всички, които имат шанса да я опитат"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр./едра, тлъста/
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • домашна наденица - 300 г
  • гъби - 200 г
  • масло - 3 с.л.
  • заквасена сметана - ½ кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • универсална подправка - 1 ч.л. вегета
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мазнината на кокошката нарязваме на ситно и запържваме на слаб огън в 2 с.л. масло заедно с нарязания лук. След като лукът се позапържи, добавяме ориза и нарязаните на ситно гъби с 2 ч.ч. вряла вода, вегетата и малко сол и варим сместа, докато оризът набъбне.

Към полученото прибавяме обелената и смляна наденица и разбитите заедно със сметаната яйца.

Почистената и измита кокошка напълваме с приготвената плънка, зашиваме, поставяме в тава с малко вода, намазваме я с малко от останалото масло и печем в предварително загрята фурна.

Поливаме често нашата пълнена кокошка и един път я обръщаме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: