Начин на приготвяне
Измийте добре патицата и я посолете. Нарежете праза, киселите краставички и гъбите и ги сипете в тиган със сгорещено олио. Посолете и залейте с около 100 мл вода, задушете на бавен огън. Добавете ориза, залейте с 1 к.ч. гореща вода, разбъркайте и добавете соевия сос. Добавете нарязания колбас, овкусете с джоджена и чубрицата. Накрая добавете нарязаните маслини.
След като течността напълно се абсорбира, махнете от огъня и напълнете патицата. Зашийте отвора и сложете патицата в леко вряща вода със сол за около 15 минути.
След това я прехвърлете в тава за печене, залейте с част от бульона на варенето и покрийте с фолио. Печете в умерено загрята фурна за около 2 часа, като малко преди края махнете фолиото, за да може да се запече добре патицата.