Пълнена патица с ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пълнена патица с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • патица - 1 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • чубрица
  • гъби - 5 бр.
  • маслини - 100 г
  • кисели краставички - 3 бр.
  • колбас - 100 г
  • праз - 1 стрък
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре патицата и я посолете. Нарежете праза, киселите краставички и гъбите и ги сипете в тиган със сгорещено олио. Посолете и залейте с около 100 мл вода, задушете на бавен огън. Добавете ориза, залейте с 1 к.ч. гореща вода, разбъркайте и добавете соевия сос. Добавете нарязания колбас, овкусете с джоджена и чубрицата. Накрая добавете нарязаните маслини.

След като течността напълно се абсорбира, махнете от огъня и напълнете патицата. Зашийте отвора и сложете патицата в леко вряща вода със сол за около 15 минути.

След това я прехвърлете в тава за печене, залейте с част от бульона на варенето и покрийте с фолио. Печете в умерено загрята фурна за около 2 часа, като малко преди края махнете фолиото, за да може да се запече добре патицата.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: