Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнена кокошка със зеленчуци

Пълнена кокошка със зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пълнена кокошка със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Опитайте нашето предложение, но с домашна кокошка. Тогава ще разберете за каква вкусотия говорим"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 кокошка с дреболиите
  • хляб - 5 филии сух
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • вино - 50 мл бяло
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • картофи - 4 броя средни
  • моркови - 3 броя
  • сол
  • черен пипер
  • майорана - 1 - 2 ч.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кокошката и я сложете да се вари до полуготовност. Извадете й дреболиите и ги накълцайте на дребно. Загрейте 1 с.л. масло в тиган и сложете накълцания ситно чесън да се запържи, а веднага след него и дреболиите. Овкусете ги със сол и черен пипер.

Хлябът направете на трохи на ръка или с помощта на кухненски робот. Смесете го със запържените дреболии заедно с мазнината им, втората разтопена лъжица масло, магданоза и бялото вино. Овкусете отново с черен пипер, сол и майорана. С плънката напълнете кокошката и я зашийте.

Нарежете почистените картофи и моркови на парчета и ги изсипете в намазнена тава, като ги овкусите със сол, черен пипер и майорана. Върху тях наместете пълнената кокошка и я намажете със смес от зехтина и кетчупа. Долейте около 1 ч.ч. топла вода.

Покрийте тавата с фолио и направете съвсем малка дупчица с шиш, за да излиза парата. Сложете ястието да се пече за около 1 час. В последните 10-тина минути махнете фолиото и изпечете до апетитен загар.

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: