Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Задушена кокошка със зеленчуци

Задушена кокошка със зеленчуци

20/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4
"Няма нужда да ви казваме, че това ястие е най-вкусно, когато е приготвено с домашно отгледана кокошка, нали"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • магданоз - 2 с.л.
  • лук - 1 глава, кромид
  • брашно - 30 г
  • месен бульон - 500 мл
  • масло - 30 г краве
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Един час преди да започнете да готвите, почистете кокошката, измийте я, нарежете я на 4 части и ги посолете.

Оваляйте осолените парчета в брашното, запържете ги до златисто в 4 с.л. сгорещено олио, след което налейте малко вода и задушавайте до готовност.

Запържете леко в останалото олио обеления и нарязан на филийки лук, прибавете нарязаните на ивички гъби, тиквичка и морков и пържете всичко още 3-4 мин.

Изсипете зеленчуците в тенджера, сложете отгоре парчетата кокошка, залейте с половината бульон и задушавайте под капак на слаб огън, като от време на време доливайте по малко от останалия бульон.

Разбъркайте 1 с.л. брашно с маслото, разредете сместа с малко бульон и залейте ястието, разбъркайте го, посолете го и го поръсете с черен пипер.

След като кипне ястието, го свалете от огъня и го поднесете, поръсено със ситно накълцания магданоз.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: