Начин на приготвяне
Един час преди да започнете да готвите, почистете кокошката, измийте я, нарежете я на 4 части и ги посолете.
Оваляйте осолените парчета в брашното, запържете ги до златисто в 4 с.л. сгорещено олио, след което налейте малко вода и задушавайте до готовност.
Запържете леко в останалото олио обеления и нарязан на филийки лук, прибавете нарязаните на ивички гъби, тиквичка и морков и пържете всичко още 3-4 мин.
Изсипете зеленчуците в тенджера, сложете отгоре парчетата кокошка, залейте с половината бульон и задушавайте под капак на слаб огън, като от време на време доливайте по малко от останалия бульон.
Разбъркайте 1 с.л. брашно с маслото, разредете сместа с малко бульон и залейте ястието, разбъркайте го, посолете го и го поръсете с черен пипер.
След като кипне ястието, го свалете от огъня и го поднесете, поръсено със ситно накълцания магданоз.