Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Печена кокошка със зеленчуци в гювеч

Печена кокошка със зеленчуци в гювеч

ЗориЗори
Новак
1695415k285
Печена кокошка със зеленчуци в гювеч
Снимка: Зори
1 / 3
21/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 брой
  • зелен лук - 1 връзка
  • моркови - 3 броя
  • грах - 2 пакета замразен (общо 900 г)
  • вода - или домашен пилешки бульон
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава + още за натриване
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кокошката и я измийте хубаво. Посолете и я поръсете с черен пипер, след което я намажете навсякъде със смес от олиото и счукания чесън.

Наситнете зеления и обикновения лук. Нарежете на кубчета морковите, а чесъна нарежете на шайби.

Прехвърлете зеленчуците в предварително намаслен гювеч. Овкусете с кимион, черен пипер и сол. Прибавете замразения грах и сипете около 500 мл течност - вода или бульон.

Поставете отгоре кокошката и сложете капака на гювеча. Сложете съда в студена фурна, включете на 250 градуса и печете 30 минути.

След това намалете градусите на 200 и печете до готовност на кокошката.

Печената кокошка със зеленчуци в гювеч е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: