Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнена кокошка със свинско и език

Пълнена кокошка със свинско и език

Пълнена кокошка със свинско и език2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
250 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр. (около 1.5 кг)
  • свинско месо - 500 г , нетлъсто
  • сланина - 200 г, пушена
  • свински език - 200 г, варен
  • яйца - 6 бр.
  • мляко - 800 мл прясно
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 1 бр. корен
  • магданоз - ¼ връзка
  • копър - ¼ връзка
  • пащърнак - 1/4 бр.
  • черен пипер - 5 бр., на зърна
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете разрез на гърба на кокошката, като започнете от средата на шията и отделите с нож цялото месо заедно с кожата.

Извадете костите от бутчетата.

Разстелете отделеното месо с кожата надолу върху плота, отстранете сухожилията и го начукайте, за да се разпредели равномерно.

Смелете с месомелачка половината сланина, нетлъстото свинско месо и изрезките от кокошката.

Добавете към смляното месо нарязаните на кубчета свински език и останалата сланина, яйцата, млякото, индийското орехче, смления черен пипер и солта и омесете добре.

Разпределете плънката върху кокошката, като напълните с нея и бутчетата.

Зашийте тази пълнена кокошка, поставете я в салфетка от плат, която завържете от двете страни с дебел конец или канап.

Варете кокошката около 3 часа на тих огън в кипяща вода, към която сте добавили сол, дафинов лист, зърна черен пипер, настърганите пащърнак и магданозен корен.

Охладете готовата кокошка и я притиснете с нещо тежко за около час.

След това я извадете от салфетката, махнете конеца и я нарежете на парчета. Гарнирайте с варени картофи или туршия.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: