Киевски котлет

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Киевски котлет1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Един гига лайк за тези киевски котлети - вкусни и красиви, като за кулинарна изложба"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • гъби - 100 г
  • брашно
  • яйца - 1 бр.
  • галета
  • лимони - 4 резенчета
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете гърдите, ако има нужда, и ги нарежете на 4 еднакви шницела.

Начукайте ги под прозрачно фолио и посолете, поръсете и черен пипер.

Във всяка изтънена пържолка поставете ситно нарязани гъби и парче масло. Завийте месото около плънката и прикрепете внимателно с клечки. Сложете приготвените котлети в хладилника.

Загрейте мазнина в тиган, всяко парче пилешко оваляйте първо в брашно, разбити яйца и галета. Изпържете до готовност от всички страни.

При поднасяне сложете по един киевски котлет в чиния, разрежете напречно и гарнирайте с парчета лимон.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: