Пилешки хапки със сос

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6312k32
Пилешки хапки със сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Любимите на малки и големи хрупкави пилешки хапки, поднесени с ароматен сос - изкушение неустоимо."

Необходими продукти

  • пилешко месо - 700 г гърди без кожа
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 75 г
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за поръсване
  • СОС
  • майонеза - 6 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • чесън - 1 - 2 счукани скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки резени. Разбийте яйцата в малка плитка чиния и подправете със сол и черен пипер. Сипете галетата върху работната повърхност. Потопете пилешкото месо в брашното, в яйцата и накрая в галетата. Оставете в чиния.

Загрейте олиото в дълбок тиган. Пържете парчетата до златисто. Изваждайте ги с решетеста лъжица и отцеждайте на хартиена салфетка.

Направете соса, като объркате майонезата и киселото мляко. Прибавете чесъна, захлупете и охладете. Пилешките хапки се поднасят с приготвения сос, а по желание може да украсите с магданоз и зелен лимон.

Пилешките хапки стават прекрасен обяд, ако ги поднесете със овкусена зелена салата.

Вижте също как се прави чеснов сос за вашите хапки.

Рейтинг

4.2
54
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веси
Веси
Правила съм ги и е много вкусно.За соса можете да сложите и горчица става много пикантно.
24.07.2013 09:21
3