Начин на приготвяне
Нарежете месото на тънки резени. Разбийте яйцата в малка плитка чиния и подправете със сол и черен пипер. Сипете галетата върху работната повърхност. Потопете пилешкото месо в брашното, в яйцата и накрая в галетата. Оставете в чиния.
Загрейте олиото в дълбок тиган. Пържете парчетата до златисто. Изваждайте ги с решетеста лъжица и отцеждайте на хартиена салфетка.
Направете соса, като объркате майонезата и киселото мляко. Прибавете чесъна, захлупете и охладете. Пилешките хапки се поднасят с приготвения сос, а по желание може да украсите с магданоз и зелен лимон.
Пилешките хапки стават прекрасен обяд, ако ги поднесете със зелена салата.
Коментари