Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса.
Почистете, ако има нужда пилешкото филе, и нарежете на малки пилешки хапки. Поръсваме с малко сол и разбъркваме.
Приготвяме 3 купички: с брашно, с галета и с разбитото яйце. Овалваме пилешките хапки първо в брашно, после в яйце и накрая много добре в галета.
Така обработените малки хапки, нареждаме в тавичка, която предварително сме застлали с хартия за печене.
Върху тях поръсваме с малко олио.
Слагаме тавата в предварително загрята фурна. Печете първо от едната страна (до златиста коричка), после обърнете и изпечете и от другата.
Почистете и обелете доматите. Настържете ги с ренде и сложете в тенджерка на котлона.
В отделна купа разбийте брашното и маслото. Добавете щипка захар ѝ щипка сол.
Щом доматите заврят, изсипете и брашняната смес. Бъркайте енергично две, три минути. Охладете и сервирайте пилешките хапки със сос за деца.