Начин на приготвяне
Затопляме част от топлото мляко и поставяме в него маята. Правим кладенче в пресятото брашно и изсипваме в него разтворената мая, сол, останалото мляко с разбити 2 от жълтъците със захарта в него, маслото - разтопено и охладено.
Замесваме гладко тесто, което оставяме на топло и покрито с кърпа да втасва за около 40 - 60 минути.
Приготвяме пълнежа за кифличките като сварим млякото със захарта и изсипваме в него смлените орехови ядки, разбъркваме и сваляме от котлона. Оставяме да се охлади и добавяме натрошените бишкоти и ванилията.
След втасване, разделяме на топки удвоилото обема си тесто и ги разточваме на кръгли и тънки кори. Разрязваме всяка кора на 4 или 6 парчета като пица. Слагаме от хладката плънка в острата основа на всяко парче и завиваме кифлички.
Редим кифличките в омазнена и набрашнена тава, след което ги намазваме с разбит жълтък. Оставяме да втасат за още 20-30 минути и ги печем в предварително загрята умерена фурна.