Кифлички с локум

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k626
Кифлички с локум
Снимка: Марияна
1 / 2
08/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 6 с.л.
  • мая - 1 кубче
  • локум - 2 кутии
  • лимонова кора - 1 бр.
  • брашно - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря предварително с половината от прясното мляко, което е затоплено. Към нея се прибавят яйцата, разбити със захарта, олиото, кората на лимона.

Замесва се меко тесто, което се разделя на 4 части. Всяка част се реже радиално на 8 парчета. В края на всяко парче се слага локум, ситно нарязан, след което се завива и се оформя кифличка. Така се правят всички кифлички.

Нареждат се в намазана с олио тавичка.

Оставят се да втасат около един час, след което се намазват с жълтък, поръсват се със захар и се пекат в умерена фурна. Готовите Кифлички с локум поднасяме за следобедна закуска с мляко или пък за закуска.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: