Начин на приготвяне
Прясното мляко се затопля леко, а брашното се пресява. Белтъците и жълтъците се отделят като жълтъците се оставят за намазване на сладките кифлички.
Към белтъците добавяме млякото, олиото, разтопената свинска мас, захарта, солта и маята. След това постепенно се добавя брашното до получаването на меко тесто.
Завиваме тестото с кърпа и оставяме да втаса. След това разточваме и режем на триъгълници. Поставяме парче локум на всеки триъгълник и завиваме.
Ако правите малки триъгълници, срежете локума на две и така поставете върху парчетата.
След като сме завили кифлички с локум, намазваме отгоре с разбит жълтък и печем на 180 градуса до изпичане на кифличките.
След като изстинат, поръсете лесните кифлички с локум на Геви с пудра захар отгоре.
Да ви е сладко!