Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Памук кифлички с локум

Памук кифлички с локум

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Памук кифлички с локум
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Всеки иска да грабне от памук кифличките с локум - е, какво чакате"

Необходими продукти

  • белтъци - 1
  • прясно мляко - 120 мл
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 5 г, суха
  • брашно - 280 грама
  • жълтъци - 1
  • сол - щипка
  • локум
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо затоплете прясното мляко и разтворете в него сухата мая и 60-80 грама брашно.

Трябва да се образува гладка каша. Оставете я да престои 15 минути, за да се активира маята.

Прибавете и останалите продуки - олио, белтък, щипка сол и брашното. Замесете меко и нелепнещо тесто.

Оставете тестото да втаса половин час и да удвои обема си.

Разточете тестото на кръгла тънка кора. Нарежете я на триъгълници.

В широката част на кората сложете локум и навийте на кифлички.

Намажете кифличките с жълтък и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 20-тина минути.

Памук кифличките с локум са готови.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: