Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Памук кифлички с течен шоколад

Памук кифлички с течен шоколад

Памук кифлички с течен шоколад
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"Истински съжаляваме хората, които закусват нещо различно от тези кифлички с течен шоколад"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 1 пакетче от 7 г
  • прясно мляко - 120 мл топло
  • захар - 5 с.л.
  • олио - 120 мл
  • вода - 120 мл топла
  • сол - 1/2 с.л.
  • течен шоколад
  • олио - за намазване
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте солта и брашното, добавете маята към тях. Сипете захарта в топлата водата. Добавете към нея олиото и млякото.

Изсипете течните съставки при брашното и разбъркайте до получаване на тесто. Омесете го върху поръсена с брашно работна повърхност. Оставете да втаса 50 минути, може да го сложите във фурна на 50 г на отворена врата.

След като втаса, леко притиснете тестото, за да изкарате въздуха от него. Разделете го на 5 топки.

Разточете всяка в тънка и кръгла форма, с помощта на чаша изрежете кръгчета. В края на всяко намажете малко шоколад и навийте на кифличка.

Подредете ги във форма за мъфини, ще се получат като розички. Оставете за 15 минути да си починат.

Преди да изпечете кифличките с шоколад, ги намажете с малко олио и разбитото яйце. Сложете съд с вода във фурната и я включете на 210 градуса.

След няколко минути, сложете хартия за печене в тавата, намалете градусите на 190 градуса и печете кифличките за 55 минути.

Когато са готови, напръскайте с вода, може да намажете с малко масло, да останат мекички.

Покрийте кифличките с кърпа. Изчакайте да изстинат и си хапнете от памук кифличките с течен шоколад.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: