Начин на приготвяне
Пресейте солта и брашното, добавете маята към тях. Сипете захарта в топлата водата. Добавете към нея олиото и млякото.
Изсипете течните съставки при брашното и разбъркайте до получаване на тесто. Омесете го върху поръсена с брашно работна повърхност. Оставете да втаса 50 минути, може да го сложите във фурна на 50 г на отворена врата.
След като втаса, леко притиснете тестото, за да изкарате въздуха от него. Разделете го на 5 топки.
Разточете всяка в тънка и кръгла форма, с помощта на чаша изрежете кръгчета. В края на всяко намажете малко шоколад и навийте на кифличка.
Подредете ги във форма за мъфини, ще се получат като розички. Оставете за 15 минути да си починат.
Преди да изпечете кифличките с шоколад, ги намажете с малко олио и разбитото яйце. Сложете съд с вода във фурната и я включете на 210 градуса.
След няколко минути, сложете хартия за печене в тавата, намалете градусите на 190 градуса и печете кифличките за 55 минути.
Когато са готови, напръскайте с вода, може да намажете с малко масло, да останат мекички.
Покрийте кифличките с кърпа. Изчакайте да изстинат и си хапнете от памук кифличките с течен шоколад.