Начин на приготвяне
В купа поставяме маята, половин чаша топла вода, 1 чаена лъжичка захар и 3-4 ч.л. брашно.
Разбъркваме всичко това много добре и оставяме да шупне.
В по-дълбока купа замесваме тесто от останалото брашно, олио, водата, останалите съставки и втасалата мая.
Завиваме с кърпа и оставяме на топло да почива като от време на време премесваме.
След като е готово тестото, го разделяме на 4 части. Всяка част разделяме на още 8 топки, от които разточваме питки.
Подреждаме една върху друга, намазваме с маргарин, като последната, осма питка, поставяме най-отгоре без да мажем.
Така правим и с останалите топки.
Оформяме две купчинки, като от едната разточваме по-голяма кора и разрязваме на 8 триъгълника.
На по-дебелата част слагаме по малко от мармалада и навиваме кифличка.
Нареждаме в тава за печене, намазана с малко маргарин.
Отново оставяме да втаса хубаво, като покриваме с кърпа.
Не намазваме с яйца, защото са постни.
Поставяме в предварително загрята фурна и печем кифличките до готовност.
Постните кифлички с маргарин и сладко са готови.