Постни сладки с моркови

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Постни сладки с моркови
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
08/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
24
"Ароматни морковени сладки, чудесни за пости и за всеки друг ден, в който ви се хапва нещо сладичко"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 90 г
  • моркови - 80 г настърган
  • олио - 50 г
  • портокал - 1/2 бр. среден
  • брашно - 100 - 110 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 к.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете две-три ивици от кората на портокала, без никакви бели части. Пуснете заедно със захарта в блендер и смелете. Така ароматът от цитруса ще бъде по-изразителен.

2. Изстискайте и сока от половинката портокал и смесете с олиото и настъргания на ситно морков.

Добавете портокаловата кафява захар и разбъркайте, за да се слее всичко.

3. Пресейте брашното с бакпулвера, канелата, индийско орехче и щипчица сол. Добавете го лъжица по лъжица към течната смес и разбъркайте.

Трябва да се получи лепкаво тесто, по-гъсто от кексово, затова си добавете още брашно, ако е нужно, или пък капнете допълнително сок, ако е много гъсто.

4. Тестото не може да се оформя с ръце, затова с лъжица гребвайте и слагайте на разстояние малки порции върху тава, покрита с хартия за печене. Общо 24-26 бисквити би трябвало да ви излязат от това количество продукти.

Заглаждайте и ги сплесквайте във форма на сладки.

5. Изпечете на два пъти в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути или докато започнат да стават златисти по краищата.

6. Готовите постни сладки разположете върху решетка, докато са топли, така ще изстинат равномерно и ще станат хрупкави.

Въпреки че, когато са топли, са меки, тези сладки се втвърдяват и стават много приятно хрупкави, чак след като изстинат.

Много са вкусни и икономични тези постни сладки с моркови и ви приканвам да ги опитате!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: