Начин на приготвяне
Водата, захарта и олиото се сипват в малка тенджерка и на слаб огън се оставя да заври.
След като заври, се сипва предварително пресятото брашно на един път и се бърка, докато се оформи гладко тесто, което се отделя лесно от стените на съда.
Оставя се да изстине, колкото да може да се пипа с ръце, след което се оформят топчета с желания от вас размер.
Независимо каква големина са тези вкусни постни бисквити, се получават меки. Но препоръчвам топчетата да са малко по-големи от орех, тъй като не бухват много. Потопете леко в пудра захар (захарта ще се разтопи по време на печене)
Изпечете 5 минути на 200 градуса, след което тези меки постни бисквити се изпичат 10 минути на 160 градуса.
Готовите меки бисквити са подходящи за из път или за следобедна закуска.
Вижте също как да си направите постни бисквити с овесени ядки или любимите войнишки курабии.
Коментари