Начин на приготвяне
Ябълка обелете, почистете и настържете на ситно ренде. Трябва да се получи консистенция на ябълково пюре.
В голяма купа чукнете яйцето, разбийте с кафявата захар. Добавете ябълката, ванилията, содата, канелата и шарлана. Разбъркайте хубаво.
Малко по малко добавете брашната и овесените ядки. Пригответе си лъжица, с която да разбъркате до получава на тесто, което да се отделят от стените на купата.
Оформете вашите сладки, накъсвайте тестото на топчета с около 2 см големина. Подредете ги в тава, намажете с шарлан.
Изпечете ябълковите сладки за 10-15 мин. на 180 градуса. Може да завъртите няколко пъти тавата, за да се опекат от всички страни.
Щом се опекат отдолу, може да продължите само на горен реотан.
Хубаво е да извадите меките сладки преди да са станали прекалено твърди, за да бъдат подходящи и за децата у дома.
Меките сладки с ябълка и овесени ядки съхранявайте в кутия за сладки.