Начин на приготвяне
Разбийте с миксер белтъците с щипка сол в суха купа. Добавете към тях захарта на 2-3 пъти и продължете да разбивате поне още 5 минути, за да се получи много гладка и хубава смес за направата на френските макарони.
Пресейте бадемовото брашно заедно с пудрата захар. Към тази смес добавете на 3 пъти белтъците и разбърквайте с помощта на шпатула. Добавете сладкарската боя и разбъркайте, докато сместа стане с равномерен цвят.
Прехвърлете сместа в еднократен пош. Отрежете връхчето му. Пригответе си тава с хартия за печене. Шприцовайте отгоре кръгчета, които са с диаметър 3-4 см.
След като шприцовате цялата смес ударете тавата няколко пъти в плота - така ще излезе въздухът.
Ако все пак върху макарона се появи дупка, вземете клечка за зъби и внимателно загладете по повърхността. Оставете макароните да изсъхнат на хладно за около час (не в хладилника), докато не спрат да лепнат при лек допир.
Загрейте фурната на 140 градуса (без вентилатор), печете сладките около 17-20 минути.
Оставете да се охладят добре половинките, в противен случай са чупливи и меки.
Пригответе крем за слепването на сладките. В случая е шоколадов - разтопено масло с черен шоколад и малко прясно мляко, разбъркани до хомогенност.
Когато шоколадовия крем се охлади леко, добавете течния шоколад и крема сиренето. Направете фунийка и сипете вътре шоколадовия крем. Шприцовайте в средата на едната половинка, отгоре слепете с втора черупка.
Оригиналните френски макарони са страхотен десерт, подходящ за специални гости и празнична трапеза.