Оригинални френски макарони

Оригинални френски макарони2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
25
"Оригиналните френски макарони са страхотен десерт, подходящ за специални гости и празнична трапеза"

Необходими продукти

  • захар - 110 г (кристална)
  • белтъци - 110 г
  • пудра захар - 200 г
  • бадемово брашно - 130 г
  • сладкарска боя - гел (червена)
  • крем
  • крема сирене - 50 г
  • шоколад - 30 г (тъмен)
  • прясно мляко - 2 ч.л.
  • течен шоколад - 150 г
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер белтъците с щипка сол в суха купа. Добавете към тях захарта на 2-3 пъти и продължете да разбивате поне още 5 минути, за да се получи много гладка и хубава смес за направата на френските макарони.

Пресейте бадемовото брашно заедно с пудрата захар. Към тази смес добавете на 3 пъти белтъците и разбърквайте с помощта на шпатула. Добавете сладкарската боя и разбъркайте, докато сместа стане с равномерен цвят.

Прехвърлете сместа в еднократен пош. Отрежете връхчето му. Пригответе си тава с хартия за печене. Шприцовайте отгоре кръгчета, които са с диаметър 3-4 см.

След като шприцовате цялата смес ударете тавата няколко пъти в плота - така ще излезе въздухът.

Ако все пак върху макарона се появи дупка, вземете клечка за зъби и внимателно загладете по повърхността. Оставете макароните да изсъхнат на хладно за около час (не в хладилника), докато не спрат да лепнат при лек допир.

Загрейте фурната на 140 градуса (без вентилатор), печете сладките около 17-20 минути.

Оставете да се охладят добре половинките, в противен случай са чупливи и меки.

Пригответе крем за слепването на сладките. В случая е шоколадов - разтопено масло с черен шоколад и малко прясно мляко, разбъркани до хомогенност.

Когато шоколадовия крем се охлади леко, добавете течния шоколад и крема сиренето. Направете фунийка и сипете вътре шоколадовия крем. Шприцовайте в средата на едната половинка, отгоре слепете с втора черупка.

Оригиналните френски макарони са страхотен десерт, подходящ за специални гости и празнична трапеза.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: