Начин на приготвяне
Постни сладки с кокос за всеки повод и без повод.
Смесете всички съставки за тестото в купа до получаване на хомогенна смес. Оставете настрана за 5-10 минути, за да абсорбира кокосовото брашно другите съставки.
Оформете кокоските, като пуснете парченце тесто в кокосови стърготини и оформите с ръце топченца, и леко да притиснете. Директно от тестото, ако оформяте - стават доста лепкави и мазни, или разточете с фолио върху тестото за други фигурки.
Наредете всички сладки върху хартия и изпечете за 8 минути на 170 градуса (като ги поглеждайте, защото някои фурни са по-силни и може да загорят бързо). Като ги извадите, ще са още меки, но ги оставете да се охладят и ще се стегнат. Не ги печете по-дълго, тъй като ще станат много твърди после, ще изгорят.
Разтопете шоколад по избор на водна баня и украсете бисквитките, ако не ги овалвате с кокосови стърготини, поръсете с тях след изпичането им, върху шоколада, с който ще ги декорирате постните сладки.
Оставете да се охладят.
Кокоските са приятно хрупкави и плътни. Те са перфектни сладки за кафе или чай - не очаквайте да са пухкави и меки - имат специфичната текстура на кокосовото брашно.