Постни сладки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Постни сладки1 / 2
12/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25-30 бр.
"Няма да повярвате колко вкусни са тези постни сладки - ще трябва да запретнете ръкави и да си ги приготвите сами"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч
  • нишесте - 1/2 ч.ч лимоново
  • захар - 1/2 ч.ч пудра + за поръсване
  • маргарин - 3/4 ч.ч
  • лимони - 1 ч.л. лимонов сок + 1 ч.л. лимонова кора
  • ванилия
  • захар - 1/2 ч.ч., за пълнежа
  • лимони - 3 с.л. лимонов сок + 1 с.л. настъргана лимонова кора
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • маргарин - 1 с.л. растителен
  • щипка сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте брашното, маслото, захарта и нишестето и добавете лимоновия сок, лимоновата кора и ванилията. Омесете на топка и поставете в хладилник за 1 час.

Загрейте предварително печката на 160-170 градуса. Оформете топчета с големина на орех от тестото и ги наредете в тава с хартия за печене. Притиснете топчетата в средата, така че да се получи кладенче до дъното.

Сложете наредените сладки във фризер за 10 минути, за да стегнат. След това ги изпечете за 15-тина минути до лек загар. Готовите сладки се охлаждат и се нареждат в поднос. След това ги поръсете с пудра захар.

За крема разбийте нишестето с лимоновия сок, солта и захарта. Сложете да заври на котлон до леко сгъстяване. Отнемете от котлона и добавете маргарина и лимоновата кора. Разбърква се и се охлажда, след което кладенчетата на постните сладки се пълнят с крема. Поднесете сладките на следващия ден.

Рейтинг

4.3
56
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

justsavage
justsavage
:(
15.07.2018 22:10
Тони
Тони
За крема разбийте нишестето с лимоновия сок, солта и захарта. ????????????????
08.02.2016 23:02
1
санди
санди
ужас!!!
27.03.2013 20:27
гадни са
гадни са
не ги правете уууууууууууууууууууууууууууууууу
06.01.2013 12:34