Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Постни сладки с кокос

IvelinaIvelina
Новак
832962k144
Постни сладки с кокос
Снимка: Ivelina
2 / 3
12/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
20
"Перфектните сладки за кафе или чай"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • кокосово брашно - 100 г
  • кокосово масло - 50 г
  • агаве - 60 г или друг течен подсладител
  • още
  • шоколад - за декорация
  • кокосови стърготини - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Постни сладки с кокос за всеки повод и без повод.

Смесете всички съставки за тестото в купа до получаване на хомогенна смес. Оставете настрана за 5-10 минути, за да абсорбира кокосовото брашно другите съставки.

Оформете кокоските, като пуснете парченце тесто в кокосови стърготини и оформите с ръце топченца, и леко да притиснете. Директно от тестото, ако оформяте - стават доста лепкави и мазни, или разточете с фолио върху тестото за други фигурки.

Наредете всички сладки върху хартия и изпечете за 8 минути на 170 градуса (като ги поглеждайте, защото някои фурни са по-силни и може да загорят бързо). Като ги извадите, ще са още меки, но ги оставете да се охладят и ще се стегнат. Не ги печете по-дълго, тъй като ще станат много твърди после, ще изгорят.

Разтопете шоколад по избор на водна баня и украсете бисквитките, ако не ги овалвате с кокосови стърготини, поръсете с тях след изпичането им, върху шоколада, с който ще ги декорирате постните сладки.

Оставете да се охладят.

Кокоските са приятно хрупкави и плътни. Те са перфектни сладки за кафе или чай - не очаквайте да са пухкави и меки - имат специфичната текстура на кокосовото брашно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: