Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Постни локумени кифлички

Постни локумени кифлички

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Постни локумени кифлички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
40

Необходими продукти

  • брашно - около 600 грама
  • вода - 300 мл хладка
  • мая - 25 г
  • олио - 150 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1 щипка
  • портокали - 2 с.л. настъргана кора от портокал
  • локум - за пълнеж, може и мармалад
  • ванилия - 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разтворете водата в топла вода с малко захар, за да се активира. Брашното пресейте, направете кладенче, в което се изсипват олиото, захарта и солта, ванилията и щипка сода.

Сипете и активираната мая и замесете меко тесто, което не бива да лепне. Накрая добавете портокаловата кора. Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса.

Разделете втасалото тесто на 4 части, всяка една разточете на кръг. Отделните кръгове се разрязват на 12 триъгълника - като за торта. В основата се слага мармалад/локум и кифличките се навиват.

Наредете ги в тава с хартия за печене. Намажете леко кифличките с мазнина и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна.

Поръсете готовите кифлички с пудра захар, ако желаете.

Постните локумени кифлички са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: