Начин на приготвяне
Първо разтворете водата в топла вода с малко захар, за да се активира. Брашното пресейте, направете кладенче, в което се изсипват олиото, захарта и солта, ванилията и щипка сода.
Сипете и активираната мая и замесете меко тесто, което не бива да лепне. Накрая добавете портокаловата кора. Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса.
Разделете втасалото тесто на 4 части, всяка една разточете на кръг. Отделните кръгове се разрязват на 12 триъгълника - като за торта. В основата се слага мармалад/локум и кифличките се навиват.
Наредете ги в тава с хартия за печене. Намажете леко кифличките с мазнина и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна.
Поръсете готовите кифлички с пудра захар, ако желаете.
Постните локумени кифлички са готови.