Ezine.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баница с локум на розички

Сиропирана баница с локум на розички

Сиропирана баница с локум на розички
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Кой не обича да си баничка с локум..."

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • локум - 3 опаковки
  • краве масло - за намазване
  • За сиропа
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • лимонова кора - 3 ленти
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме сиропа, като кипваме водата със захарта и добавяме лимонената кора и ванилията.

Варим до намаляване на сместа наполовина и отместваме от котлона.

Разбиваме яйцата, захарта, млякото, брашното, бакпулвера и олиото.

Поставяме една кора на плота, намазваме я със сместа, отгоре поставяме втора кора и намазваме и нея. Подреждаме парчета локум по цялата дължина на широката страна в единия край.

Навиваме на руло и нарязваме на колелца.

Подреждаме баницата на розички в 3 или 4 малки стъклени огнеупорни формички, които предварително сме намазали с масло.

Печем на 200 градуса 25 минути.

Заливаме горещите розички във формичките с по 1 черпак от охладения сироп.

Оставяме сиропираните розички за една нощ да се напоят добре и след това можем да сервираме сладката баница директно така с формичките, в които сме пекли, за да се насладим на вкусната сиропирана баница с локум на розички.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: