Начин на приготвяне
В купа разбъркваме орехите, канелата, карамфила, нарязаните сушени плодове и лимоновите резанки.
Слепваме шест от корите слепваме по две с масло и върху всяка двойка разпределяме от плънката, навиваме ги на стегнати рула.
Останалите кори слепваме по три с масло. Върху тях поставяме трите получени рула и завиваме стегнато, намазваме ги с масло и нарязваме на пънчета с дебелина 4 см.
Редим пънчетата в намаслена тава и ги поливаме с останалото масло, което сме сгорещили. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-30 минути и охлаждаме.
За сиропа: Сваряваме захарта с водата, портокаловата кора и розовата вода. 5 минути след като заврат добавяме лимоновия сок и заливаме изстиналата баница. Покриваме и оставяме да престои за 8 часа.