Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите и орехите в кухненски робот. Маслото разтопете.
Вземете лист от корите за баница, намажете с мазнината по цялата площ и поръсете по 1 лъжица от захарта, орехите и бисквитите.
Сложете втора кора върху тази кора, като преди това я намаслите леко. Настържете отгоре халва.
Завийте на руло двете кори и ги сложете в намаслена тава. Процедирайте така с всички кори. Намазнете сладката баница и изпечете в предварително загрята умерена фурна.
Сладката баница може и да се сиропира, но може да се остави и така. Ако искате да я сиропирате, си пригответе сладък сироп. За целта сипете в тенджера 2 чаши захар, 2 чаши вода и прахче ванилия.
Бъркайте до разтопяването на захарта и махнете от котлона. Прибавете сока от 1 портокал и залейте топлата баница със студения сироп. Оставете да попие добре и сервирайте.
Баницата с халва - Халваджийка е чудна.