Начин на приготвяне
Смесете яйцата, размитата във водата мая и солта, добавяйте брашното постепенно и месете, докато се получи средно меко тесто, от което направете 6 топки.
Разточете първата кора и я намажете с олио, разточете втората кора, сложете я върху първата и я намажете с олио, разточената трета кора поставете върху втората, поръсете я с олио и натрошеното сирене, навийте трите кори на руло и го усучете като въже.
От останалите три топки тесто направете второ руло по същия начин.
От рулата режете пънчета, които наредете с разреза нагоре в тава, която сте намазали предварително с олио и ги оставете 20 мин., за да втасат.
Докато печете втасалата баница в умерена фурна, пригответе горещ сироп от захарта и 1 л вода и залейте с него готовата баница, когато изстине.