Начин на приготвяне
Тестото за тези кифлички замесих в машината за хляб. Разбиваме яйцата, захарта, щипката сол и лимоновата есенция и поставяме в купата на машината, добавяме млякото, брашното, най-накрая поставяме маята.
Пускаме на функция Тесто и оставяме да се меси и втаса. След като втаса тестото, разделяме на 4 части, разточваме на кръг с диаметър около 28-30 см., разрязваме на 8 триъгълни парчета.
Поставяме по 1 ч.л. течен шоколад в широката част и завиваме на кифличка. Нареждаме в тава и оставяме отново да втасат. Времето за втасване зависи от околната температура, но е около 30 мин., максимум 40.
След като втасат втори път, намазваме с разбития жълтък, поръсваме със захар на кристали и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 30 мин.
Ако ви е допаднало, коментирайте и питайте...
* 1 ч.ч. = 300 мл.
Коментари