Начин на приготвяне
Брашното за нашите мини кифлички задължително пресяваме.
Разтваряме маята в 100 мл мляко, прибавяме малко брашно и 1 ч.л. захар и оставяме да втаса.
На плота сипваме брашно правим кладенче и започваме да добавяме продуктите.
Премесваме самото тесто за кифлички 3 пъти, като го оставяме да почивка за около 15 минути.
Слагаме го на плота, който сме набрашнили, и разделяме на 8 равни топки.
Разточваме с помощта на точилка и след това режем на 8 равни триъгълници.
Със сладкото, което сме приготвили, намазване всеки триъгълник. Завиваме на класически кифлички, дооформяме с ръце.
Вземаме си тава и нареждаме, като оставяме да втаса тестото около 20 минути.
Когато са готови кифличките, мажем с яйчената смес и ръсим с мак и захар.
Поставяме нашите мини кифлички с мак в загрята фурна на 200 градуса, печем до златисто.