Начин на приготвяне
Взимаме готови нарязани котлети от толстолоб и ги измиваме добре под течаща вода.
В една купа слагаме 2 супени лъжици зехтин, подправка за риба от пикантина, сока на половин лимон малко сол и разбъркваме всичко хубаво.
Измитите и изчистените хубаво котлети ги намазваме хубаво с направената смес.
Отдолу на тавата режим резенчета моркови и отгоре нареждаме котлетите толстолоб.
Покриваме с фолио и печем рибата за 30 минути в загрята фурна на 180°C.
След като сме извадили печения толстолоб, слагаме в една чиния, отстрани нареждаме печените моркови и отгоре поръсваме нарязан девесил и нарязан магданоз.
Най-отгоре слагаме резенче лимон и сервираме веднага печен котлет от толстолоб.