Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен толстолоб с цитрусова марината

Печен толстолоб с цитрусова марината

Печен толстолоб с цитрусова марината
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Много вкусен печен толстолоб с приятен цитрусов аромат Сипете си чаша вино и му се насладете"

Необходими продукти

  • толстолоб - 6 бр. шайби
  • портокали - 1 брой
  • лимони - за гарниране
  • мащерка
  • розмарин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо посолете рибата.

Настържете портокаловата кора, а сока отцедете. Добавете машерката и розмарина, разбъркайте цитрусовата марината.

Полейте толстолоба и покрийте съда. Приберете в хладилник за няколко часа.

Загрейте скарата и я намазнете.

Отцедете рибата и запечете рибата и от двете страни.

Посолете готовата риба и я поднесете с резени лимон и гарнитура по избор.

Печеният толстолоб с цитрусова марината е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: