Начин на приготвяне
В хаванче стривате пипера, бахара, чесъна и солта. В порцеланов съд се смесват с лимоновия сок, доматеното пюре, олиото и горчицата и се разбърква добре. С получената марината намазвате пържолите и ги оставяте да престоят около час - час и половина преди топлинната обработка.
Остатъка от тази марината, можете да смесите с мазнината от пърженето на пържолите, да прибавите 1 щипка препечено брашно размито в малко топла вода и да кипнете цялата смес на котлона. Подправете я с малко сметана и захар и ви уверявам, че ще получите един превъзходен сос към пържолите.
Коментари
Съжалявам, но по- невкусна пържола (меко казано) не съм ял през живота си.Вероятно проблемът в маринатата (строго спазих рецептурата!) е в горчицата.
-соев сос,лимонов сок, 1 чаена лъжичка горчица, 1 чаена лъжичка мед,пасирани скилидки чесън,естрагон,2 супени лъжици олио, 3 супени лъжици червен пипер, 1 лъжичка черен пипер, щипка две морска сол