Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Пуешки пържоли с марината от розмарин

Пуешки пържоли с марината от розмарин

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пуешки пържоли с марината от розмарин
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сочно, по-сочно, най-сочното пуешко филенце с неустоим сос"

Необходими продукти

  • пуешко филе - 4 пържоли
  • зелен лук - 2 стръка
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • розмарин - 2 с.л. пресен
  • зехтин - 3 с.л.
  • портокалов сок - 120 мл прясно изцеден
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • морска сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в найлонов плик всички продукти без филето. Около 60 мл от маринатата отделете и оставете настрана. Добавете в плика пуешките пържоли, завържете и разклатете, за да може месото добре да се покрие с маринатата.

Оставете да се маринова поне час. След това извадете месото и го изпечете на загрята скара, като от време на време го намазвайте с отделената марината.

Свалете от скарата и поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: