Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината за дивеч

Марината за дивеч

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Марината за дивеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Ако имате приятел ловец, задължително трябва да си запишете точната марината за дивечово месо"

Необходими продукти

  • вода - 1 л
  • оцет - 1 л
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • пащърнак - 1 корен
  • магданоз - 1 - 2 корена
  • целина - 1/2 глава
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • дафинови листа - 3 бр.
  • черен пипер - 8 зърна
  • бахар
  • канела
  • карамфил
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на 4 равни части, а морковът - на едро. Целината и магданозените корени се почистват, като целината се нарязва на едро, а корените се оставят цели. Чесънът се обелва.

Така приготвените зеленчуци се варят 15-20 минути във водата и оцета заедно с подправките и сол на вкус. Прецежда се през цедка и се оставя да изстине.

Маринатата се съхранява само в керамичен или емайлиран съд, никога в меден, цинков или алуминиев. Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви.

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка: