Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Суха марината за дивеч

Суха марината за дивеч

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Суха марината за дивеч1 / 2
23/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Тайната на вкусните ястие с дивечово месо е в тяхното мариноване, учете се от майсторите"

Необходими Продукти

  • магданоз - 1 връзка
  • керевиз - 3 - 4 листа
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кора от лимон - 1 ч.л.
  • карамфил - ½ ч.л.
  • канела - ½ ч.л.
  • сол - 1 ½ ч.л.
  • кимион - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът и листата керевиз се нарязват на много ситно. Останалите подправки за дивеч се стриват в хаван.

Смесват се с нарязаните подправки. Прибавя се и лимонова кора. Сместа се разбърква леко. Месото се начуква предварително и се намазва с приготвената суха марината за дивеч.

Престоява 24 часа на студено. Задължително се маринова с течна марината.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: