Чорба с дивеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Чорба с дивеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Трудното е да ги хванете, вкусна чорба после лесно ще направите по точно тази рецепта"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 5 - 6 пъдпъдъци или яребици
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - глава
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • бахар
  • яйца - 2 бр.
  • оцет
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.

Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.

В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер.

Запръжката сипваме в бульона и варим, като добавяме дафиновия лист, бахара и черния пипер. Варим 10 минути. Прецеждаме чорбата и пресоваме зеленчуците през цедка. Добавяме и нарязаното месо и застройваме с яйца и оцет.

Поръсваме със ситен магданоз и сервираме.

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: