Яребица с вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Яребица с вино1 / 2
01/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • яребица - 1/2 яребица
  • масло - 25 гр.
  • доматено пюре - 5 гр.
  • вино - 20 мл.
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • брашно - 5 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яребиците се нарязват на две. Пържат се в горещо масло. Като се позачервят, поръсват се със сол и черен пипер. Заливат се с размитото във вода доматено пюре и с виното. Варят се на тих огън.

Ако е нужно, долива се хладка вода. Сосът трябва да бъде много малко под птичите порции.

Отделно киселото мляко се разбива с брашното. Изсипва се в ястието и с него то кипва няколко пъти. Опитва се на сол.

Поднася се топло.

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: